Waar komt het diverse oude hout vandaan?

Wagonplanken

Wagonplanken zijn van eikenhout en hebben gediend in oude goederenwagons door heel Europa. Inmiddels zijn deze planken zo oud dat ze hier niet meer voor gebruikt mogen worden. Vaak is er naar deze wagons jaren niet omgekeken en hebben ze jaren in weer en wind op een afgelegen plek gestaan. Dit zijn vaak de mooiste planken om onze meubels van te maken. Zoals tafels, kasten, wanden ed. De planken worden helemaal ontdaan van vuil en spijkers en daarna bewerkt (zagen, schaven, borstelen) om ze geschikt  te maken om er meubels van te maken.

Wagonplanken

Barnwood

Onderweg zie je ze wel eens staan die oude vervallen schuren middenin het weiland aan het einde van hun leven. Het zijn oude schuren die geen functie meer hebben  maar voor ons juist het mooiste materiaal bezitten om meubels van te maken, doorleefde oude planken. Hier maken wij weer de mooiste unieke meubels van zoals oude eettafels in combinatie met o.a. oude Industriële onderstellen voor een unieke tafel voor huis, kantoor of horeca.

Barnwood

Oude spoorbielzen

De oude spoorbielzen die gebruikt worden in de meubelindustrie komen uit heel Europa en zijn vrij van teer en ander vuil. Ze worden gesorteerd op kleur en na het schoonmaken gezaagd tot bruikbare planken voor  meubels zoals tafels ,kasten, wanden.

Spoorbielzen

Dit zijn enkele voorbeelden van waarvan wij onze meubels maken. Zo kunnen er ook meubels gemaakt worden van oude balken en gebinten, meerpalen en ander sloophout.